Wagi analityczne AS R

ASR2
ASR22

Opis

Wagi serii AS R2 reprezentują nowy poziom standardowy wag precyzyjnych. Wagi wyposażone zostały w nowy, czytelny wyświetlacz LCD, który pozwala na bardziej przejrzystą prezentację wyniku ważenia. Ponadto wyświetlacz ma nową tekstową linię informacyjną, umożliwiającą wyświetlanie dodatkowych komunikatów i informacji, np. nazwa towaru czy wartość tary.
Dodatkowo nowe wagi serii R za pomocą piktogramów sygnalizują uruchomiony mod pracy, połączenie z komputerem, poziom naładowania baterii, funkcje wagowe oraz serwisowe. Rozszerzono także ilość wyświetlanych jednostek wagowych.

Wagi AS R2 zostały wyposażone w wiele interfejsów komunikacyjnych: 2 x RS 232, USB typu A, USB typu B oraz opcjonalnie WiFi.

Obudowa wagi wykonana jest z tworzywa sztucznego, natomiast szalka ze stali nierdzewnej.
Użytkownik ma możliwość ważenia ładunków poza pomostem wagowym (tzw. ważenie podszalkowe) – ładunek podwieszony jest pod wagą.

W nowych wagach serii R system informacji oparto o 5 baz danych, które umożliwiają pracę wielu użytkowników z bazą wielu towarów, a zbierane w bazie ważenia można poddawać dalszej analizie.
Dane gromadzone są w 5 bazach:

  • użytkowników (do 10 użytkowników),

  • towarów (do 1000 towarów),

  • ważeń (do 5000 ważeń),

  • tar (do 100 tar),

  • pamięć ALIBI (do 100 000 ważeń).
  • Wymiana danych w ramach systemu odbywa się dwukierunkowo za pomocą szybkiego złącza USB. Nowe wagi pozwalają importować i eksportować bazy danych, wykorzystując przy tym zewnętrzne nośniki Pendrive.

    Zastosowana pamięć ALIBI jest obszarem bezpieczeństwa danych i pozwala na zapis do 100 tysięcy rekordów ważeń. Daje to bezpieczeństwo ciągłości gromadzenia danych w długim okresie czasu.

    Bezpośredni dostęp do funkcji i baz danych jest możliwy z poziomu przycisków klawiatury:

  • Database – bezpośredni dostęp do baz danych,

  • Function – bezpośredni dostęp do podstawowych funkcji,

  • F1 do F4 - programowalne klawisze funkcyjne oraz klawisze nawigacyjne menu.
  • Funkcje
    ASRr

    Posted by

    Comments are closed.